Pregătirea suprafețelor

Asigurați-vă în prima fază că suprafețele sunt solide și stabile. Verificați existența fisurilor și a imperfecțiunilor materialelor ce urmează a fi lipite. Se vor îndepărta toate blocurile de construcții care prezintă fisuri vizibil mai mari.

Odată ce ați selectat materialele stabile și solide, este momentul să pregătiți suprafața. Asigurați-vă că suprafețele ce urmează a fi lipite sunt curățate de praf și alte particule. Praful și particulele aflate pe suprafețe se pot îndepărta mecanic (de ex. cu o perie) sau cu aer comprimat. De asemenea, se vor îndepărta resturile de adeziv folosit anterior înainte de aplicarea Tytan 60 de Secunde.

Unele materiale de construcție sunt acoperite cu un strat uleios, hidrofobic din procesul de fabricație. Verificați dacă suprafața prezintă urme de grăsimi inspectând vizual și tactil cu degetul peste suprafața de lipit. Dacă aveți nelămuriri, consultați documentația tehnică furnizată împreună cu materialele.

Toate substanțele grase, inclusiv stratul final reduc considerabil aderența și se vor îndepărta înainte de aplicarea adezivului. Majoritatea straturilor de protecție pot fi îndepărtate manual cu șmirghel. Pe suprafețe mari se recomandă folosirea unei mașini de șlefuit pentru a accelera procesul de lucru.

Suprafețele care sunt protejate cu un strat final în mod obișnuit în procesul de fabricație includ: OSB, profile metalice, lemn tratat, unele mărci de EPS& XPS și materiale dedicate utilizării în condiții de umiditate ridicată.

Pregătirea produsului

Scoateți capacul de protecție. Puneți mănușile de protecție.

Le găsiți fixate de capacul de protecție.

Scoateți capacul adaptor pentru a accesa valva.

Agitați recipientul de sus în jos timp de 30 de secunde. Asigurațivă că l-ați agitat bine.

Înșurubați pistolul de spumă pe recipient. Asigurați-vă că l-ați înșurubat bine. Adaptorul negru de plastic din capătul recipientului Tytan 60 de Secunde se potrivește cu majoritatea pistoalelor de spumă disponibile pe piață.

Întoarceți tubul cu capul în jos în poziția de lucru.

Folosiți butonul poziționat în spatele pistolului pentru a regla cantitatea de adeziv. Puteți, de asemenea, folosi declanșatorul pistolului pentru reglarea manuală a cantității.

Aplicați adezivul în conformitate cu instrucțiunile oferite.

Înainte de aplicarea adezivului asigurați-vă că pistolul este curat. Resturile de spumă pot fi îndepărtate cu Tytan Professional Cleaner sau cu un prosop de hârtie.

Curățați vârful aplicatorului

Curățați suprafața

În unele cazuri, un cordon mai mic și un flux mai precis de adeziv se dovedește a fi benefic.

Pentru a regla dimensiunea cordonului puteți să controlați presiunea pistolului sau folosiți butonul aflat în spatele acestuia. Rotiți butonul în sens orar pentru a limita fl uxul de adeziv. Rotiți butonul în sens anti-orar pentru a obține un fl ux mai rapid și un cordon de adeziv mai larg.

Pregătirea produsului – versiunea cu pai

Îndepărtați capacul de protecție.

Puneți mănușile de protecție. Le găsiți fixate pe fundul capacului de protecție.

Agitați recipientul de sus în jos timp de 30 de secunde. Asigurațivă că l-ați agitat bine.

Înșurubați adaptorul manual pe valvă. Asigurați-vă că adaptorul este bine înșurubat pe valvă.

Întoarceți tubul cu capul în jos, în poziția de lucru.

Aplicați adezivul în conformitate cu instrucțiunile oferite.

Instrucțiuni de aplicare

Tytan 60 de Secunde este un adeziv poliuretanic care se întărește în contact cu umezeala din aer. Conform testelor adezivul are o lipire inițială de 60 de secunde la o temperatură de 23°C și umiditate relativă de 50%. Dacă nu sunteți sigur cu privire la condițiile de mediu la locul de muncă, există un test simplu pe care îl puteți face pentru a afla timpul în care adezivul se lipește și care este timpul de uscare.

Aplicați un cordon cu o lățime de 2-3 cm de adeziv.

Folosiți un articol de unică folosință (bucată de plastic sau hârtie) pentru a testa pelicula de adeziv după 45’, 60’, 75’ etc. În momentul în care observați că adezivul se lipește de articol și formează un „fir“ de 5-10 cm este momentul în care capacitatea de lipire a adezivului este maximă.

Nu folosiți adezivul după formarea unei pelicule groase. Dacă ați depășit intervalul de uscare a adezivului, îndepărtați restul de adeziv și aplicați un strat nou.

Siguranță

Nu lăsați la îndemâna copiilor

Tytan 60 de Secunde este un adeziv profesional folosit în domeniul construcțiilor ce se va utiliza exclusiv conform instrucțiunilor. Nu lăsați produsul la îndemâna copiilor. Valva se va asigura contra acționării accidentale.

Echipament de protecția muncii

Purtați echipament de protecție a muncii adecvat la utilizarea Tytan 60 de Secunde. Folosiți întotdeauna mănuși de lucru sau mănuși de unică folosință pentru
a vă proteja pielea de pe mâini. Folosiți întotdeauna ochelari de protecție pentru a vă proteja ochii de contaminare accidentală. În cazul în care vă intră adeziv n ochi, clătiți cu apă din abundență. Dacă purtați lentile de contact, îndepărtați-le și continuați să clătiți cu apă.

Folosiți produsul în spații aerisite

Tytan 60 de Secunde conține gaze infl amabile pentru a propulsa adezivul din recipient. Dacă se aplică adezivul, gazele sunt eliberate în imediata vecinătate. Pentru un mediu de lucru sănătos și sigur, folosiți produsul doar în zone bine aerisite.